Project 2 | Remake website Sinksen

30/05/2022 - 22/06/2022

Het project 'Remake Website Sinksen' had tot doel een nieuwe en verbeterde website te ontwikkelen voor de Sinksenfeesten in Kortrijk. Deze website fungeerde als een centrale hub waar bezoekers alle informatie konden vinden over de festiviteiten, inclusief activiteiten, locaties, toiletten en een stadsplattegrond. De benodigde informatie werd dynamisch opgehaald van een externe API, waardoor de website altijd up-to-date was en bezoekers gemakkelijk toegang hadden tot praktische informatie.

De uitdaging

De uitdaging van dit project lag in het ontwerpen en ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke en informatieve website die voldeed aan de behoeften van de bezoekers van de Sinksenfeesten. Het verzamelen en integreren van de verschillende soorten informatie, zoals activiteiten, locaties en praktische details, vereiste een grondig begrip van de doelgroep en hun verwachtingen. Bovendien moest de website dynamisch en responsief zijn, zodat bezoekers deze gemakkelijk konden raadplegen, zowel op desktop als op mobiele apparaten.

Het resultaat

Het resultaat van het project was een vernieuwde website voor de Sinksenfeesten die een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring bood. Bezoekers konden eenvoudig door de verschillende secties navigeren om informatie te vinden over specifieke activiteiten, locaties en andere relevante details. Dankzij de integratie van een externe API was alle informatie altijd up-to-date, wat bijdroeg aan de relevantie en bruikbaarheid van de website. Bovendien werden tijdens de Sinksenfeesten verschillende optredens, tentoonstellingen en sportevenementen gefilmd door de videostudenten. Elk van hen maakte een unieke video die werd geïntegreerd in hun individuele website. Het resultaat was een rijk aanbod aan video-inhoud en diverse websites die een levendig beeld gaven van de festiviteiten en activiteiten tijdens de Sinksenfeesten. Dit project bood niet alleen een verbeterde online ervaring voor bezoekers, maar ook een platform voor studenten om hun videoproductievaardigheden te demonstreren en te verbeteren.