Streaming internationale Guldensporenmeeting

09/07/2022

Het project 'Streaming Internationale Guldensporenmeeting' betrof de live-uitzending van de Guldensporenmeeting, een World Athletics Continental Tour Challenger-evenement in Kortrijk. Als verantwoordelijke voor de livestream werd ik enkele dagen voor het evenement benaderd door de organisatie. Na het succes van de livestream van het Belgisch kampioenschap atletiek de week ervoor, wilde de organisatie direct meeliften op deze trend. De eerste editie van de livestream bleek meteen een groot succes, met maar liefst 3900 kijkers.

De uitdaging

De uitdaging van dit project lag in het organiseren en uitvoeren van een professionele livestream voor een groot publiek, met slechts enkele dagen voorbereidingstijd. Het was essentieel om een vlekkeloze livestream te verzorgen die de spanning en opwinding van de Guldensporenmeeting overbracht naar kijkers over de hele wereld. Bovendien moest de livestream zorgvuldig worden gepland en uitgevoerd om de technische aspecten en de logistiek van het evenement te coördineren.

Het resultaat

Het resultaat van het project was een zeer succesvolle livestream van de Internationale Guldensporenmeeting, die een breed publiek bereikte en de reputatie van het evenement versterkte als een belangrijk onderdeel van de atletiekkalender. Met 3900 kijkers overtrof de livestream alle verwachtingen, waardoor het evenement een internationale uitstraling kreeg en de interesse van atletiekliefhebbers wereldwijd wekte. Ondanks de korte voorbereidingstijd slaagden we erin een hoogwaardige livestream te leveren, die zowel de atleten als het publiek een meeslepende ervaring bood. Dit project benadrukte niet alleen het belang van live-uitzendingen voor sportevenementen, maar ook het vermogen om snel en effectief te reageren op de behoeften van de klant en de trends in de markt.