Webdesign en website KKS Atletiek Spurs

10/07/2022 - 28/08/2022

Het project 'Webdesign en website KKS Spurs Atletiek' werd geïnitieerd om de verouderde website van KKS Spurs Atletiek te moderniseren en te vernieuwen. Als lid van de atletiekclub werd ik gevraagd om een nieuwe website te ontwerpen en te ontwikkelen die niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook functioneel en gemakkelijk te beheren door het bestuur. Mijn doel was om een frisse en eigentijdse online aanwezigheid te creëren die de identiteit en activiteiten van de club op een effectieve manier zou presenteren.

De uitdaging

De belangrijkste uitdaging van dit project was om de verouderde website van KKS Spurs Atletiek te moderniseren en aan te passen aan de hedendaagse standaarden voor webdesign en gebruikerservaring. Dit vereiste niet alleen het ontwikkelen van een nieuwe visuele identiteit en lay-out, maar ook het implementeren van functies en tools die het bestuur in staat zouden stellen om de website gemakkelijk te beheren en bij te werken. Het was essentieel om een evenwicht te vinden tussen esthetiek, functionaliteit en gebruiksgemak om een optimale online ervaring te bieden aan zowel leden als potentiële bezoekers van de club.

Het resultaat

Het resultaat van het project was een moderne en geavanceerde website voor KKS Spurs Atletiek, die de verouderde online aanwezigheid van de club transformeerde naar een eigentijdse en professionele uitstraling. Door gebruik te maken van hedendaagse ontwerptrends en technologieën slaagde ik erin om een website te ontwikkelen die niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook goed presteerde op het gebied van gebruiksgemak en functionaliteit. Het bestuur van KKS Spurs Atletiek kreeg met het nieuwe CMS-systeem WordPress de mogelijkheid om eenvoudig inhoud toe te voegen, te bewerken en te beheren, waardoor de website altijd actueel en relevant bleef. Door de verouderde website te moderniseren, kon de club haar online aanwezigheid versterken en een professioneel imago uitstralen dat overeenkomt met haar status als lokale atletiekvereniging.

Bekijk de website